Ingineria produselor alimentare

DETALII

     Taxă de înscriere 200 RON

     Taxă de școlarizare 3900 RON / anul 1

Descriere

Începând cu anul universitar 1990/1991 în cadrul Universităţii din Sibiu a funcţionat „Facultatea de Tehnologia Textilelor şi Produselor Alimentare” specializarea „Tehnologia şi Controlul Calităţii Produselor Alimentare”, ingineri zi. Conform H.G. 568 din 26 iulie 1995 specializarea a fost autorizată, iar conform H.G. 696 din 17 august 2000 specializarea „Tehnologia şi Controlul Calităţii Produselor Alimentare” a fost acreditată definitiv. Prin Hotărârea 676 din 2007, se hotăreşte Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului continuarea specializării Ingineria produselor alimentare, fiind acreditată. Specializarea Ingineria produselor alimentare a participat în 2007 la evaluarea instituţională, unde Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a acreditată cu calificativul „grad de încredere ridicat”, iar în anul 2014 şi 2020 a fost din nou evaluată instituțional obținând calificativul „încredere”.

Ce funcții puteți ocupa

  • Inginer în industria alimentară
  • Expert inginer industria alimentară
  • Inspector de specialitate inginer industria alimentară
  • Proiectant inginer produse alimentare
  • Referent de specialitate inginer industria alimentară
  • Auditor în domeniul siguranței alimentare
  • Consilier inginer industria alimentară
  • Analist cumpărări/consultant furnizori
  • Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene
  • Inginer de cercetare în tehnologia prelucrării produselor agricole

* Lista este orientativă

  • 4 ani
Durata programului de studiu
  • Facultatea de Ştiinţe Agricole Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului
  • ZI (cu frecvență)
Forma de învățământ

Ce discipline veți putea studia

Anul 1

Analiză matematică
Chimie anorganică şi analitică
Chimie fizică şi coloidală
Fizică
Ecologie şi protecţia mediului
Limba străină în specialitate 1
Educaţie fizică şi sport 1
Programarea calculatoarelor şi limbaje de programare
Grafică asistată pe calculator
Elemente de inginerie electrică
Limba străină în specialitate 2
Economie generală
Educaţie fizică şi sport 2
Teoria probabilităţilor şi statistică matematică
Chimie organică

Anul 2

Metode numerice
Microbiologie generală
Biochimie
Politici şi strategii globale de securitate alimentară
Operaţii unitare în industria alimentară
Chimia alimentelor
Limba străină în specialitate 3
Principiile nutriţiei umane
Educaţie fizică şi sport
Microbiologie generală
Biochimie
Inocuitatea produselor alimentare
Operaţii unitare în industria alimentară
Legislație în industria alimentară
Marketing
Practică de domeniu
Limba străină în specialitate 4
Educaţie fizică şi sport
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare

Anul 3

Operaţii unitare în industria alimentară
Utilaje în industria alimentară
Tehnologia malţului şi a berii
Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor
Tehnologia morăritului
Tehnologii în industria laptelui
Utilaje în industria alimentară
Analiza senzorială
Tehnologii în industria alcoolului și a drojdiei
Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor
Tehnologia morăritului
Automatizarea proceselor din industria alimentară
Igiena societăţilor din industria alimentară
Practică de specialitate
Tehnologii în industria laptelui
Management

Anul 4

Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară
Tehnologia în industria cărnii
Tehnologia vinului, oţetului şi băuturilor distilate
Tehnologia panificaţiei
Automatizarea proceselor din industria alimentară
Tehnologia zahărului
Controlul şi asigurarea calităţii în industria alimentară
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
Tehnologia în industria cărnii
Tehnologia vinului, oţetului şi băuturilor distilate
Tehnologii în industria produselor făinoase
Tehnologia produselor zaharoase
Produse tradiţionale şi ecologice
Sisteme de gestiune a datelor
Elaborarea proiectului de diplomă
Practică pentru Proiectul de diplomă
Etică şi integritate academică

* Disciplinele sunt aferente planului universitar in vigoare. Unele dintre discipline sunt obligatorii, optionale sau facultative.

  • Licență
Ciclul de studii
  • Româna
Limbi de predare
  • Ingineria produselor alimentare
Domeniul de studii

Calendarul admiterii - sesiune toamnă

Rezultate parțiale

Din: 9/9/2024

Confirmare locuri

Din: 10/9/2024
Până: 12/9/2024

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Confirmare locuri după glisare

Din:
Până:

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Rezultate finale

Din: 13/9/2024

Alte date importante

Criterii de selecție

  • Media concursului de admitere, calculată cu două zecimale, fără rotunjire este constituită din media examenului de bacalaureat.
  • Criteriul de departajare în caz de egalitate reprezintă nota probei de bacalaureat diferențiate în funcție de filieră, profil, specializare – la proba E.c. În caz de egalitate și după această departajare se va lua în calcul nota de la proba diferențiată în funcție de filieră, profil, specializare („Proba la alegere a profilului” – proba E.d.).

Condiții de admitere Facultatea de SAIAPM ULBS 2024

Website Facultatea de SAIAPM

200 RON

Taxa de înscriere

1560 RON

Prima tranșă din taxa de școlarizare

3900 RON

Taxă de școlarizare anul 1

Cadre didactice

* Lista este parțială

Alte informații și detalii