Taxă de înscriere 200 RON
Taxă de școlarizare 3900 RON / anul 1
Specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare este parte integrantă din domeniul Ingineria produselor alimentare și se focalizează pe aspectele referitoare la calitatea și siguranța alimentelor, la modul în care aceste caracteristici sunt determinate, măsurate, interpretate pentru a se realiza o adevărată expertiză a alimentului, procesului, tehnologiei alimentare expertizate. Desigur nu sunt neglijate aspectele tehnologice generale prin care absolventul își însușește bazele proceselor și tehnologiile specifice producției alimentare și care îi permit acestuia o analiză și expertiză competentă. Programul de studii este orientat spre cele mai moderne și actuale metode de procesare și analiză a alimentelor.
* Lista este orientativă
Analiză matematică
Chimie anorganică şi analitică 1
Chimie fizică şi coloidală
Fizică
Ecologie şi protecţia mediului
Limba străină în specialitate 1
Educaţie fizică şi sport 1
Programarea calculatoarelor şi limbaje de programare
Teoria probabilităţilor şi statistică matematică
Chimie anorganică şi analitică 2
Grafică asistată pe calculator
Elemente de inginerie electrică
Limba străină în specialitate 2
Educaţie fizică şi sport 2
Chimie organică
Metode numerice
Chimia alimentelor
Biochimie
Microbiologie generală
Operaţii unitare în industria alimentară
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
Limba străină în specialitate 3
Educaţie fizică şi sport
Biochimie
Microbiologie generală
Operaţii unitare în industria alimentară
Inocuitatea produselor alimentare
Tehnologii generale în industria alimentară
Marketing
Practică de domeniu
Controlul calităţii produselor de origine vegetală
Limba străină în specialitate 4
Educaţie fizică şi sport
Operaţii unitare în industria alimentară
Tehnologii generale în industria alimentară
Proiectarea produselor noi
Controlul calităţii produselor de origine vegetală
Merceologia produselor alimentare
Autentificarea şi falsificarea alimentelor
Tehnologii generale în industria alimentară
Principiile nutriţiei umane
Utilaje în industria alimentară
Analiza senzorială
Legislație în industria alimentară
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
Controlul calităţii produselor de origine animală
Practică de specialitate
Management
Politici şi strategii globale de securitate alimentară
Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară
Expertiză şi siguranţă alimentară
Sisteme de gestiune de date
Tehnologia produselor de origine vegetală
Controlul şi asigurarea calităţii în industria alimentară
Procesare minimă atermică şi termică a produselor alimentare
Elaborarea proiectului de diplomă
Igiena societăţilor din industria alimentară
Microbiologie specială
Reologia alimentelor
Alimente funcţionale
Metode enzimatice şi imunologice de analiză
Epidemiologie şi sănătate publică
Elaborarea proiectului de diplomă
Practică pentru Proiectul de diplomă
Etică şi integritate academică
* Disciplinele sunt aferente planului universitar in vigoare. Unele dintre discipline sunt obligatorii, optionale sau facultative.
Taxa de înscriere
Prima tranșă din taxa de școlarizare
Taxă de școlarizare anul 1
* Lista este parțială