Controlul şi expertiza produselor alimentare

DETALII

     Taxă de înscriere 200 RON

     Taxă de școlarizare 3900 RON / anul 1

Descriere

Specializarea Controlul și expertiza produselor alimentare este parte integrantă din domeniul Ingineria produselor alimentare și se focalizează pe aspectele referitoare la calitatea și siguranța alimentelor, la modul în care aceste caracteristici sunt determinate, măsurate, interpretate pentru a se realiza o adevărată expertiză a alimentului, procesului, tehnologiei alimentare expertizate. Desigur nu sunt neglijate aspectele tehnologice generale prin care absolventul își însușește bazele proceselor și tehnologiile specifice producției alimentare și care îi permit acestuia o analiză și expertiză competentă. Programul de studii este orientat spre cele mai moderne și actuale metode de procesare și analiză a alimentelor.

Ce funcții puteți ocupa

  • inginer responsabil cu calitatea intr-o companie națională de producție a alimentelor
  • inginer inspector intr-o organizație guvernamentală de control în domeniul calității și siguranței alimentului
  • antreprenor intr-o intreprindere privată în domeniul alimentar
  • inginer tehnolog specialist intr-o companie națională de procesare a alimentelor

* Lista este orientativă

  • 4 ani
Durata programului de studiu
  • Facultatea de Ştiinţe Agricole Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului
  • ZI (cu frecvență)
Forma de învățământ

Ce discipline veți putea studia

Anul 1

Analiză matematică
Chimie anorganică şi analitică 1
Chimie fizică şi coloidală
Fizică
Ecologie şi protecţia mediului
Limba străină în specialitate 1
Educaţie fizică şi sport 1
Programarea calculatoarelor şi limbaje de programare
Teoria probabilităţilor şi statistică matematică
Chimie anorganică şi analitică 2
Grafică asistată pe calculator
Elemente de inginerie electrică
Limba străină în specialitate 2
Educaţie fizică şi sport 2
Chimie organică

Anul 2

Metode numerice
Chimia alimentelor
Biochimie
Microbiologie generală
Operaţii unitare în industria alimentară
Principii şi metode de conservare a produselor alimentare
Limba străină în specialitate 3
Educaţie fizică şi sport
Biochimie
Microbiologie generală
Operaţii unitare în industria alimentară
Inocuitatea produselor alimentare
Tehnologii generale în industria alimentară
Marketing
Practică de domeniu
Controlul calităţii produselor de origine vegetală
Limba străină în specialitate 4
Educaţie fizică şi sport

Anul 3

Operaţii unitare în industria alimentară
Tehnologii generale în industria alimentară
Proiectarea produselor noi
Controlul calităţii produselor de origine vegetală
Merceologia produselor alimentare
Autentificarea şi falsificarea alimentelor
Tehnologii generale în industria alimentară
Principiile nutriţiei umane
Utilaje în industria alimentară
Analiza senzorială
Legislație în industria alimentară
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară
Controlul calităţii produselor de origine animală
Practică de specialitate
Management
Politici şi strategii globale de securitate alimentară

Anul 4

Ambalarea, etichetarea şi designul în industria alimentară
Expertiză şi siguranţă alimentară
Sisteme de gestiune de date
Tehnologia produselor de origine vegetală
Controlul şi asigurarea calităţii în industria alimentară
Procesare minimă atermică şi termică a produselor alimentare
Elaborarea proiectului de diplomă
Igiena societăţilor din industria alimentară
Microbiologie specială
Reologia alimentelor
Alimente funcţionale
Metode enzimatice şi imunologice de analiză
Epidemiologie şi sănătate publică
Elaborarea proiectului de diplomă
Practică pentru Proiectul de diplomă
Etică şi integritate academică

* Disciplinele sunt aferente planului universitar in vigoare. Unele dintre discipline sunt obligatorii, optionale sau facultative.

  • Licență
Ciclul de studii
  • Româna
Limbi de predare
  • Ingineria produselor alimentare
Domeniul de studii

Calendarul admiterii - sesiune toamnă

Calendarul admiterii - sesiune vară

Rezultate parțiale

Din: 24/7/2024

Confirmare locuri

Din: 25/7/2024
Până: 27/7/2024

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Confirmare locuri după glisare

Din:
Până:

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Rezultate finale

Din: 29/7/2024

Alte date importante

Rezultate parțiale

Din: 9/9/2024

Confirmare locuri

Din: 10/9/2024
Până: 12/9/2024

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Confirmare locuri după glisare

Din:
Până:

Fizic la sediul facultății

Acte studii și alte documente

Plata taxelor pe platforma de admitere

Rezultate finale

Din: 13/9/2024

Alte date importante

Criterii de selecție

  • Media concursului de admitere, calculată cu două zecimale, fără rotunjire este constituită din media examenului de bacalaureat.
  • Criteriul de departajare în caz de egalitate reprezintă nota probei de bacalaureat diferențiate în funcție de filieră, profil, specializare – la proba E.c. În caz de egalitate și după această departajare se va lua în calcul nota de la proba diferențiată în funcție de filieră, profil, specializare („Proba la alegere a profilului” – proba E.d.).

Condiții de admitere Facultatea de SAIAPM ULBS 2024

Website Facultatea de SAIAPM

200 RON

Taxa de înscriere

1560 RON

Prima tranșă din taxa de școlarizare

3900 RON

Taxă de școlarizare anul 1

Cadre didactice

* Lista este parțială

Alte informații și detalii